Opleidingen

De persoonlijke begeleiding die ik geef heeft altijd de vorm van een opleiding. Omdat ik zie dat jij, zelf, uiteindelijk degene is die het leven moet kunnen navigeren en omdat je er niks aan hebt om afhankelijk te blijven van mij of van wie of wat dan ook.

Ik heb zelf meer dan 15 jaar energetische sessies met iemand gehad tot het moment waarop ik vroeg: ‘Maar kan ik dat dan ook zelf?’ In die tijd kreeg ik het gewoon niet meer geregeld qua financiën en ik had zo’n beetje elke week weer iets anders wat ik wilde bespreken of waaraan ik wilde werken. Het antwoord was: ‘Ja, natuurlijk.’ Ik was volslagen verbijsterd en had vooral de gedachte: ‘Jeeeeetje joh, had dat even eerder gezegd!’ Ik heb geen enkele spijt van deze sessies. Maar het was een enorme eye-opener en ik heb me toen voorgenomen alleen mensen op te leiden en geen behandelaar te zijn. Ik ben een teacher in hart en nieren. Ik word nergens zo blij van als van het doorgeven van de kennis, de inzichten en de praktische handvatten om het allemaal zelf te kunnen – op je eigen unieke manier. 

In groepsverband

Sommigen van mijn opleidingen zijn in groepsverband. Op deze manier kun je veel van en met elkaar leren en je krijgt in een groep soms nét even een andere insteek dan die je zelf al had. Een ander veel gehoord voordeel is de herkenning en het gevoel (soms eindelijk) begrepen te worden. En het is leuk om uit te wisselen en samen oefeningen uit te voeren – al is er een grote vrijheid in elke opleiding en kun je er ook voor kiezen heel solo te werk te gaan. Lessen in groepsverband zijn ook veel toegankelijker dan de wat exclusievere een-op-een opleidingen.

Een-op-een

Sommige van mijn opleidingen zijn een-op-een. Dit zijn exclusieve pittige opleidingen die altijd een jaar of langer duren. Met verschillende deelnemers die zo’n een-op-een opleiding doen kunnen er wel gezamenlijke sessies en andere bijeenkomsten zijn – ook weer geheel vrijwillig natuurlijk, en alleen als het bijdraagt aan jouw proces.

Op maat

Wil je een traject, workshop of opleiding op maat voor jouw gezin, bedrijf of organisatie, een lezing of dagprogramma voor tijdens een retraite, event of seminar, heidag of iets anders?

Mail me even via marieke@mariekezwinkels.com en ik neem snel contact met je op.

Ga naar de website van The Fountain voor alle opleidingen