The Freedom to Fly – Onderwijs en Organisatie

Opvoeding en onderwijs

Wat gaaf hoe dat gaat. Ongeveer een jaar geleden schreef ik al: ik ben aan het dromen. Over The Freedom To Fly in het Onderwijs.

Nu moet je weten, in opdracht van mijn (geweldige!😊) boekhoudster was het nodig een en ander te wijzigen aan de opbouw en prijzen van TFTF. En ik zat er maar tegenaan te hikken. Al weken schoof ik de onderdeeltjes ‘Ebook TFTF aanpassen’ en ‘Webiste aanpassen’ naar voren. En weer. En weer.

Tot de Free Meeting van afgelopen vrijdag. Want ik sprak een docente. Die héél graag The Freedom To Fly wilde doen. Het op school gaat voorleggen als opleiding. Die zeker weet: er is zoooo veel vraag naar. En ineens klikte het in elkaar. Natuurlijk.

Vandaag is toegevoegd aan de begeledingsvormen van the Freedom To Fly: Onderwijs en Organisatie.

En mijn jaren als (Onderwijs-)adviseur vallen op hun plek. Binnen een (onderwijs-) organisatie loop je in jouw beroepspraktijk tegen alle valkuilen van de consensus aan. Zowel bijvoorbeeld lesgevenden als MT’s worstelen met vragen als:
Hoe blijf ik me binnen bestaande en soms zelfs opgelegde kaders integer verhouden tot mijn eigen waarden? Ook wanneer ze me tegen de borst stuiten? Hoe kom ik (steeds weer) in balans tussen wat moet en wat ik vanuit mijn hart wil? Hoe ga ik om met tijdsdruk, met schuld, schaamte en oordeel binnen mijn team of afdeling, met onveiligheid en persoonlijke stukken van mezelf en collega’s? En die van bijvoorbeeld leerlingen en deelnemers? Hoe word ik, én blijf ik, ondanks nooit aflatende veranderingen en wijzigingen binnen elke organisatie, mijn eigen innerlijk leider? En hoe werk ik binnen dit alles fijn samen met alle (onderwijs-)
betrokkenen?

De gewortelde boom of het blaadje in de wind

Daarbij hoort veel verantwoordelijkheid. En dat is eng, soms razendmakend, altijd pijnlijk. Het diepe besef dat jij alleen verantwoordelijk bent voor wie je nu, op dit moment bent, maar ook voor waarheen je gaat, dat gaat altijd gepaard met een bepaalde mate van eenzaamheid, rouw bijna.

Maar daarbij komt de vrijheid. De vrijheid om te vliegen.

En ik heb zo’n gevoel dat de mensen die de opleiding tot The Freedom To Fly Coach gaan doen, juist dáár wel werk gaan hebben… Want er is zoveel vraag! Er speelt zo veel moois🥰😄

Dus tadaaaaaaa lieve mensen! Het is zover! Bijna online, bijna klaar, vandaag is de dag dat

….

THE FREEDOM TO FLY
Onderwijs en Organisatie
….
geboren is!🤩👏👏👏👏👏

PS
Dat vieren bestaat overigens uit keihard de hele dag achter de computer om alles aan te passen en te verwerken hè😁😆