Ik als alleenstaande moeder was helemaal alleen verantwoordelijk – voor alles. En dat vroeg inderdaad veel moed. Op alle gebieden: de moed anders te denken dan zo’n beetje iedereen om me heen, de moed mijn emotionele trauma’s op te lossen zodat ik ze niet weer doorgaf, de moed keuzes te maken. Extreme, afwijkende en soms sterk veroordeelde keuzes.

Mijn kinderen zijn jong volwassen nu. En leven de sterren van de hemel. Puur, eigen, het leven lerend met vallen en opstaan en daarin helemaal ok zijn. Opvallend bewust. Opvallend wijs. Opvallend heel, en lief, en grappig en aardig en sterk. Opvallend mooi. Maar ja, ik ben dan ook hun moeder, dus ik mag zo trots zijn.

Laatst zei mijn oudste: je hebt me geleerd dat ik overal mijn weg in kan vinden, hoe lastig het ook lijkt. Je hebt me geleerd dat als ik ergens tegenaan loop ik het mij niet hoef te laten belemmeren, maar dat ik binnen in mezelf altijd een manier kan vinden, eentje die me verder brengt. Je hebt me geleerd dat ik mijn eigen leider ben en dat ik alles maar dan ook alles zelf bepaal – misschien niet mijn omstandigheden maar dan toch zeker hoe ik er mee omga, welke keuzes ik maak en te gaan voor wat ik, zelf, wil, los van iedereen. Dit alles vertelde hij me nadat hij met mijn zijn ‘heel lang innerlijk proces over iets heel belangrijks, mam, het ging steeds een laag dieper!’ (zijn woorden) had gedeeld. Ik bof maar. Ik luisterde met tranen in mijn ogen – natuuuuurlijk tranen! Jongen toch. Held.

Ik dacht maar weer: okay. Dat is dan het voordeel van alleenstaande moeder. Je kunt werkelijk alles op je eigen manier doen. En als dit dan het resultaat is, nou, dan zou ik het zo weer allemaal over doen.

Ik heb mij tijdens mijn ouderschap uiteindelijk niet zo gericht op gezond eten, op tijd naar bed, hard leren en beleefd zijn. Ik heb me niet zo gericht op gedrag. Maar meer op het proces. Meer op: wie ben jij, als mens? En wie wil je zijn? En op eerlijkheid naar jezelf – dat je tegen mij liegt is ok, dat hoort bij controle willen. En controle is ook ok, want zolang je afhankelijk bent wil je naar je hand zetten. Da’s logisch.

Ik heb me als ouder afgewend van schuld, schaamte en oordeel. Niet in een keer, maar uiteindelijk wel helemaal.

Ik heb me gericht op wie ben jij, van binnen? En kan dat er zijn? En kun je daar ook uitdrukking aan geven? En zo nee, is dat ook ok. Als je dat dan maar weet. En als je dan maar weet dat het altijd anders kan. Dat je altijd wél kunt kiezen voor uitdrukking geven aan de ware werkelijke jij. Ik heb me gericht op open ogen en niks verstoppen – vooral niet voor jezelf.

Ik heb me gericht op keuzes maken die passen bij jou – no matter what. Ook als dat is: meelopen. Aanpassen. Je best doen. Als dat het is, wat op dat moment past, is dat het. En ook als dat is: uitbreken. Er dwars tegenin gaan. Weg gaan. Soms is dat het, wat het moet zijn.

Ik heb me gericht, met mijn kinderen, op mens zijn onder je eigen vlag.

En ik weet nog goed, naast alles: de eenzaamheid. Het gevoel vast te zitten. Het gevoel alles alleen te moeten doen. Het gevoel voor eeuwig te moeten zorgen. Het gevoel leeggezogen te worden. Moedeloosheid. Angst voor de toekomst. Nou ja, dat allemaal en meer. Tuurlijk vaak ook niet, vaak gillend van geluk, trots als een pauw en zo blij als een ei. Vaak in totale verwondering en totale dankbaarheid. Nou ja, ook dat alles, en meer.

Het mag je duidelijk zijn: alleenstaande MOEDers, ik draag je een warm hart toe. In jouw proces, in jouw ervaring, in alles wat jou de enorme moed geeft het alleen te doen. G*dv*r. Wat ben je een STOER WIJF gewoon. Wat een power en wilskracht en moed en licht en liefde.
……….

🔥💛MOEDER IN JE EENTJE💛🔥
Kim Hartveld organiseert samen met 3 andere moeders het evenement **MOEDer in je eentje**. Lees maar wat er op haar site staat:

‘Tijdens dit evenement komen er moeders spreken die uit de zwaarte zijn gestapt. Ze hebben een manier gevonden om te dealen met het alleenstaand ouderschap. Hun verhalen vormen een inspiratiebron voor de moeders die nog vooral aan het struggelen zijn.

En dat zijn er heel veel en worden er alleen maar meer!

Deze dag staat in het teken van verbinden, inspireren, workshops, sprekers, muziek en alles wat zich nog verder aandient.

Verdeeld door het prachtig groene Floraliapark in Oosterhout, waar het evenement gehouden wordt, zullen verschillende plekjes zijn waar je als moeder iets kunt halen: Een behandeling, een workshop, een coachinggesprek.

Dit alles is helemaal GRATIS.
Juist omdat alleenstaande moeders vaak weinig geld te besteden hebben EN dat wat ze hebben gebruiken voor (het opvoeden van) hun kinderen, is het de bedoeling dat het vandaag juist een dag wordt voor HEN!

Ze gaan ontvangen, genieten en vertroeteld worden.’
……….

Ah ja. Daar werk ik graag aan mee. Ik ben dan in Engeland, in The Womb of the Goddess. En laat nu net twee dagen later, op 26 september, een Energetic Update and Expansion’ – avond zijn. Vanuit Engeland, vanuit The Womb of the Goddess. Ik ga nog schrijven over wat er die avond gaat gebeuren maar dat het magisch gaat zijn weet ik zeker. En die sessie, die geef ik aan jou kado. Dan weet je dat al vast. Gewoon, omdat het zo fijn is en zoveel impact kan hebben – een kadootje recht uit mijn hart💛 Kijk maar eens wat Lotte van der Werf bijvoorbeeld ervaarde – trouwens ook vanuit Engeland😃:

……….

JA TEGEN MEZELF – JA TEGEN MIJN LEVEN
Tijdens de afgelopen Energetic Update and Expansion, live vanuit Engeland, kregen we een energie pakketje in ons hart geplaatst (alleen als je dat wilde natuurlijk).

Energie vanuit alle chakra plekken in The Womb of The Goddess.
Energie die rechtstreeks je persoonlijke nieuwe wereld instroomt en helpt vormgeven, op het moment dat je kiest het pakketje te activeren, of openen.

Vandaag 6-6-2022 was voor mij het juiste moment!
Ik zag golven van helder wit goud licht die als het ware mijn toekomst instroomden.

Alsof door toestemming te geven er een innerlijke dam brak.
Ja tegen mezelf.
Ja tegen mijn leven.
Ruimte.

Druppels van de lichtgolven spatten omhoog en vormen zich tot ontelbaar veel kristalletjes.

Lichtstaaltjes schieten vanuit de kristalletjes alle kanten op.
Een wirwar van licht en vele kleuren.
Kolkend, draaiend, dwarrelend.
Vrolijk en blij.
Nodigt uit tot spelen.
Een zacht briesje dartelt om me heen.
Moedigt aan.
Alles is mogelijk.
Ik heb er zin in!
Zelfliefde.
……….

Hier kun je even kijken wat het precies inhoudt, zo’n Energetic Update and Expansion:
https://mariekezwinkels.com/energetic-updates-and-expansion/

Als bezoeker van het **MOEDer in je eentje**-event kun je daar dus gratis bij zijn. Ik geef die dag een code, en als je die gebruikt tijdens het bestelproces reken je niks af en krijg je geen factuur voor de Energetic Update and Expansion met Marieke Zwinkels&Team.

🔥💛WIL JE BIJ HET EVENT ZIJN?💛🔥
Boek dan hier jouw gratis ticket voor **MOEDer in je eentje**
https://www.eventbrite.nl/…/tickets-moeder-in-je-eentje…

En of je nu wel of niet bij de Energetic Update bent op maandag – ik wens je een prachtige, heerlijke, jou voedende en ondersteunende dag. Perfect voor jou – jij die het gewoon allemaal doet. Leeuwin. Tijger. Wijze vrouw. Liefdevolle moeder. Manager en facilitator. Coach en EHBO-er. Beslissingsnemer, beleidsbepaler en uitvoerder. Drager van jouw gezin. Alle lof aan jou❤️

Original photo by Marcelo Silva on Unsplash

Klik hier voor Love and Light Podcast+TV+Blog
https://mariekezwinkels.com/podcast-tv-blog/

Schrijf je in voor de eerste module van The Money Program – Veiligheid en Vertrouwen
https://mariekezwinkels.com/inschrijven/

Klik hier voor Webinars waaraan je gratis kunt deelnemen
https://mariekezwinkels.com/mijn-webinars/

Klik hier voor Facebook posts over uiteenlopende onderwerpen, acties en kadootjes
https://www.facebook.com/MariekeZwinkels.Pagina

Of kijk gewoon op de website en vind antwoord op al jouw vragen:
https://mariekezwinkels.com

#lovefreedomsafetypower

Let’s Walk with Clarity upon this Earth