Plannen: The Female way

Mind+Eye opener

Januari – een maand van plannen maken. En uitwerken.
En ooooo, dan komt daar al snel…. de Inner Slave Driver.

Altijd als ik lineair probeer te plannen, gaat het mis. Ik heb me jaren geprobeerd in het lineaire doosje te proppen: je moet toch weten waar je heen gaat? En dan moet je toch tussenstappen doen? Het moet toch meetbaar zijn? Ik vond mezelf slecht, dat ik niet van plannen hield.

Van de weeromstuit heb ik een hele periode van mijn leven gezworen bij lijstjes. Ha! Ik had het onder de knie! Controle!

Maar op een gegeven moment werkte het niet meer. Kreeg ik het niet meer voor elkaar. Kon ik gewoon de moed niet meer opbrengen.

Nu doe ik het anders. Het werkt als een droom.
Ik kan vertrouwen op mijn gevoel. Het geeft me richting en structuur en tegelijk vrijheid in mijn eigen flow. En allerbelangrijkst: het geeft weinig ruimte aan de Inner Slave Driver. Want als je zoals ik, als homegoing lifetimer, buiten de consensus jouw eigen onderneming laat ontbloeien en ontvouwen, het ONTVANGT, (the female way) in plaats van dat je het binnen consensus lineair creëert (waar natuurlijk niets mis mee is!) is de Inner Slave Driver een val waarin je niet kunt trappen. Die zuigt namelijk direct, met als zweep schuld, schaamte en (zelf)oordeel, je innerlijke motivatie en passie uit alles wat je doet. En dan kun je dag zeggen tegen ontvouwen en ontbloeien. Dan werkt het niet. Stagneert alles.

Outside of consensus there is no place for guilt, shame and judgment if you want to be able to receive…

Want ontvangen en deze drie staan lijnrecht tegenover elkaar. Dan zeg je: ok, ik ben het waard (maar ik werk niet hard genoeg). Dan zeg je ok, kom maar, ik ontvang (ooooo maar eigenijk vertrouw ik het niet, als het nu maar lukt). Dan zeg je ok, ik laat mezelf zien (maar niet dit want als mensen dat zouden weten zou niemand met me werken).

En hey, om eerlijk te zijn, been there, done that.

Wil je een niet-lineaire, stevig in de realiteit verankerde maar los van consensus, gebaseerd op true motivation and passion – manier om je dromen visueel te maken en er beweging in te krijgen? Ik ga er zo aan beginnen. En dan ga ik via de video hiernaast laten zien wat ik heb gedaan. Het is supermakkelijk en simpel, maar ik heb nu al een paar mensen zó blij ermee gemaakt, dat ik het gewoon lekker ga delen.

Nogmaals, het is echt super makkelijk. En misschien denk je: o. Is dat alles. Maar toch, wie weet raakt het net even die snaar bij jou, en helpt het jou ook (meer) los te komen van jouw Inner Slave Driver. En dat, op zich, verandert je leven.