Jij bent de baas over jouw energie

Love Love Love, Mind+Eye opener

Gisteren tijdens de LIVE Q&A in de “40 dagen Liefde voor Jezelf” POPUP groep kwam het ter sprake hoe je soms ongelofelijk veel macht aan een ander weggeeft. Dat kan heel subtiel: iets doen wat je eigenlijk niet wilt om het even gezellig te houden, tot heel ‘in-your-face’, bijvoorbeeld wanneer je letterlijk door iemand wordt overweldigd of overheerst. Alles bij elkaar loop het aardig op, de energie van jou die je aan anderen hebt gegeven.

In jouw proces naar liefde voor jezelf komt er misschien zo’n moment waar je nieuwe keuzes wilt maken. Dan is het fijn jouw power terug te halen. Dat kan heel eenvoudig.

Vergeet nooit: JIJ bent de baas over jouw energie.

Dus ga even zitten, sluit je ogen en stel je zo’n situatie voor.

Dan zeg je rustig en gedecideerd: Power, return to ME.

Voel hoe jouw eigen energie terug naar jou stroomt. Als je het gevoel hebt dat het niet lukt, ben gedecideerder! Dit is echt een gevalletje van: your wish is my command. Jouw energie is van jou en jij bepaalt dat.

Eventueel stel je je voor dat jouw armen langer worden en je met grote graaien jouw energie terughaalt. Handenvol. Maak je geen zorgen: het is niet jouw intentie de ander’s energie af te nemen. Dus dat gebeurt ook niet. Blijf herhalen: Power return to ME.

En zie ik hoe je zelf groter wordt, en de ander misschien kleiner. Of minder glanzend, of wat ineengezakter. Let op met schuldgevoel: jij hebt alle recht jouw energie voor jou te gebruiken en terug te halen! Wanneer jouw energie een ander ‘omhoog houdt’ is dat voor allebei niet de bedoeling en ondermijnend. Zo kunnen jullie beiden niet in je kracht komen.

Dit kun je ook doen met situaties, instanties, geld, tijd, nou ja, alles eigenlijk waaraan je je macht weggeeft!

Wat gebeurde er bij jou?