Je hoeft niet alles zelf te doen

Love Love Love, Mind+Eye opener

Hoezo kan een ander jou niet helen??

Ik lees steeds vaker van die quotes waarin wordt gezegd: een echte healer healt niet maar…. En dan komt er een heel verhaal over hoe healing er uit zou moeten zien. Ik heb een ander perspectief wat ik graag met je deel.

Eigenlijk alle Homegoing Lifetimers vinden dat ze ‘het’ zelf moeten kunnen, ze weten op een heel diep level dat ze de antwoorden immers in zichzelf hebben. Been there, done that.

Maar als je zo gaat denken ga je helemaal voorbij aan co-creatie: degene die jij hebt gevonden is nu toch in jouw leven? Dan heb je die persoon toch ook gecreëerd?

Zie je hoe uiteindelijk ook jij en de healer één zijn…? Vanuit een groter perspectief kun je ook zeggen: de healer is een aspect van jouw, zelf.

En je gaat voorbij aan het feit dat als je deze persoon hebt gevonden en je je aangesproken voelt, jouw innerlijk leider aan het stuur staat.

Ken je dat verhaal van die man die verdronk en bij elke reddingszwemmer, boot of helicopter zei, nee, God gaat me redden? Uiteindelijk verdronk hij en vroeg aan God, waarom heb je me niet gered? Ik geloofde in jou! En God zei, ja maar, ik heb een reddingszwemmer, een boot en een helicopter gestuurd!

Met andere woorden: geef nooit je macht weg, ook niet aan de healer. Maar óók niet aan dat deel in jou wat vind dat je het zelf en alleen moet kunnen want dat is echt de grootst mogelijke onzin. Jouw realiteit is de jouwe en jij hebt van te voren al lang gepland dat je dit wel of niet zou doen. Dus als iemand zegt dat een ander je niet kunt helen, zeg ik, dat ligt eraan.

Wat was jouw plan? Misschien had je wel gepland dat je op een dag ergens wakker in zou worden, en ontneem jezelf vooral niet die kans. Voel gewoon of je er blij van wordt en of het je vrij (-er) zal maken.

Laat niemand je vertellen hoe ‘het hoort’ of hoe ‘het moet’. Volg je hart. Dat klopt altijd. Geef je macht niet weg aan anderen, maar ook niet aan de delen in jezelf die bang zijn. Vertrouw op jou. Als iets goed voelt is de kans groot dat het goed is. En als je later andere inzichten hebt, kun je weer bijsturen.

Ben niet bang om te leven en te ervaren. Dat geeft je de feedback om te groeien en nieuwe keuzes te maken die steeds meer vrijheid brengen.

Sommige mensen zijn hier met hele bepaalde redenen. Maak er gebruik van. Nee, je hoeft niet alles zelf te doen. Waarom zou je? Ik vind het heerlijk om koffie te drinken in een tentje en lekker te eten buiten de deur. Ja, tuurlijk kan ik het ook thuis zelf maken Dat is toch niet het punt?

Zelfliefde is ook gewoon jezelf gunnen van alle overvloed die aangeboden wordt gebruik te maken.

Gebruik je innerlijk kompas om te weten wat voor jou wel of niet waar is, wel of niet klopt, wel of niet iets oplevert. En vergeet nooit: elke ervaring leidt je naar nieuwe ervaringen en nieuwe keuzes en dat zal altijd zo blijven. Je bent er nooit. Bij twijfel kies gewoon whatever en dat zal je weer info opleveren. Van daaruit kun je altijd verder.

Just relax. Leun achterover en laat het ontvouwen💛