Je bent getraind

Love Love Love, Mind+Eye opener

Je bent getraind: Think of the negative first. Een uitspraak die al mijn clienten van me kennen. En daarom is het (soms) ook zo lastig te zien hoe ver je bent, hoe licht je bent. Zo moeilijk af te stemmen op die fantastische toekomst waarheen je éigenlijk wilt. Maar je kunt het wel leren. En daar heb je twee dingen voor nodig.

Ten eerste: ruim je shit op. Zolang je kind, puber of young adult nog onvervuld zijn en snakken naar veiligheid, naar belonging, naar waardering en erkenning en ze het stuur regelmatig overnemen, kost het veel moeite, die toekomst. Heel ze. Hou van ze. Geef ze alles wat ze nodig hebben. En blijf als spiritual adult aan het stuur. Jij bent verantwoordelijk.

Dit doe je door genoeg van jezelf te houden om alles te durven erkennen, en alles in en van jezelf lief te hebben.

Ten tweede: kies de toekomst die je wilt. Je bent NIET het gevolg van jouw verleden, maar van de toekomst die je kiest als spiritual adult. Je wordt voortgetrokken door jouw eigen future self. Je wordt niet geduwd door je past self.

Dit doe je door genoeg van jezelf te houden om helemaal los van ieder ander te kiezen wat jij, zelf, echt, in je diepste kern, wilt.

Love is key, honeybun!