The Ritual of the Flame

Mijn waarheid en licht

Soms zijn er van die dingen die je gewoon MOET delen.

Omdat het de bedoeling is.
Omdat het nu is.
Omdat het een waarheid is die er nu kan zijn.
For all women.
For all men.
For all humanity.
For earth.
For love, healing and light.

Ik heb vandaag een hele bijzondere sessie van de Language of Light gedaan. Toen we begonnen, voelde ik – voor het eerst – dat er leden van wat ik ‘my people’ noem bij zouden zijn.

Nog nooit eerder gehad, en ik was blij verrast. Ik was benieuwd!

Mijn aandacht werd getrokken naar het buikgebied en de baarmoeder, eierstokken. Eigenlijk het hele geslachtsdeel. Ik vroeg: ‘Heb je wel eens tegen je zin in sex gehad?’ Ze zei ja, toevallig realiseerde ik me dat sinds kort. Dat ook ik soms ja zei maar als ik écht diep van binnen voelde, niet wilde.

Het is een raar iets. En elke vrouw herkent het. Je denkt, toe maar. Of je denkt, ik kan nu niet meer stoppen. Of je denkt, anders doen we het nóóit, en dat is ook niet goed voor onze relatie. Of je denkt, ach, eigenlijk ook wel lekker. Of je denkt…. Wat het is ook is dat je denkt, je gevoel zei iets anders. Ik ken geen vrouw die dit niet regelmatig doet/heeft gedaan. No biggie, right? Right. Wel een biggie.

Ik zag de energie die zich had opgehoopt. En ik voelde vooral… moeheid. Een soort matte uitputting. En ik vroeg of we het mochten helen. Ja, zei ze. Wat er toen gebeurde was magisch. En inderdaad kwamen direct ‘my people’, maar het waren de vrouwen.

Sterke, prachtige, krachtige vrouwen, pure liefde, pure power, pure zelfverantwoordelijkheid. Ze kwamen binnen en vormden een cirkel om haar heen, en ik maakte deel uit van die cirkel. Ik sprak met de Language of Light en zij hielpen.

Met een chant, en met muziek: prachtige kleine trommeltjes met koorden waar kralen aan zaten. Een ritueel. En dit zeiden ze:

………………..
Welcome, our sister. We honor you. We are so happy to chant with you and help you with this. This great healing and empowerment of the female energy. This balancing of the soul. You are now a carier of the flame. Our dear sister, wel love you. This is not just for you. This is for the whole of humanity. The healing of male/female. As is meant to be. We honor you for what you do. We are honored by being with you.
………………..

Tranen rolden de hele tijd over onze beide wangen. En toen het klaar was gingen ze weg. Het was zo puur en mooi, en zo voelbaar.

Ze kan de vlam voelen zitten, nu nog, na de sessie. Het is een puur wit/lavender light. Een langgerekte vlam die superhelder brandt.

Terwijl ik dit zit te typen realiseer ik me: alle creatiekracht zit in je tweede chakra. En als ik dan zie hoe mat en vermoeid dat gebied was, en hoe bright en zacht en helder nu. Wauw. The ritual of the flame. Ik heb het al gevraagd, en ja, ze willen dit vaker doen. Ik ook. Dit is de bedoeling. Dit is afgesproken.

Ook met jou?