Grief – Indifference – Indecisiveness

Mijn waarheid en licht

Maar natuuuuurlijk!

Na The Golden Aspect of Self is het even heeeeel rustig geweest. Op zondag 12 maart hadden we een heerlijke afsluiting in Egmond aan Zee en erna – we hebben alweer een reünie gepland! – ging ieder de eigen weg.

Het was ook nogal wat. Zoveel gebeurd en zoveel gevoeld. Zoveel geshift en zoveel losgelaten. Een nieuwe wereld, een nieuw leven. Dat is wat het voor mij in elk geval betekent: een nieuw leven.

Ik dacht altijd dat mijn thema grenzen en grenzeloosheid was, maar het bleek tijdens The Golden Aspect of Self dieper te zitten, namelijk Mensen Redden. Dat ik daarin grenzeloos was en werd, is dan eigenlijk alleen maar logisch. Grenzeloos geven. Grenzeloos beschikbaar zijn. Grenzeloos helpen. Grenzeloos begrijpen. Grenzeloos accepteren. Met het loslaten van het thema Mensen Redden viel dat allemaal weg. En na de hobbels die daarvan dan weer het gevolg waren – heftige weet-je-het-zeker vragen, heftige reacties, heftige twijfels en angsten – werd het heel stil in mij.

Ik voelde me in het oog van de storm.
Of als een hert in de koplampen.
Of als in een grote leegte, een void.
Afhankelijk van hoe het verder met me ging plaatste ik wat ik ervoer in een meer negatief dan wel meer positief kader, maar hoe dan ook: bewegingsloos was het. Plat. Ongeïnspireerd. Onbezield.

En dan ineens – meestal in gesprek met anderen over de plannen voor de toekomst – was er beweging, kon ik weer een spark voelen, dacht ik: ja! Om vervolgens weer ner-re-gens zin in te hebben. Geen motivatie. Geen passie. Geen drive.
Niets.
Even een ja, vervolgens weer leeg en stil.

En gisteren, tijdens een 10 kilometer lange wandeling met lieve Esther van Eersel in Gameren (enorme aanrader, we hebben een deel van het Klompenpad gelopen en genoten van de prachtige natuur daar!) hebben we het eigenlijk nergens anders over gehad. Het was zo herkenbaar. In de ochtend had ik in de appgroep van The Golden Aspect of Self al een bericht ingesproken en ook daar was het zo bekend. Er werd gedeeld (met dank aan Angelique Lubbers – vul hieronder rustig aan als je meer wilt delen!) over het Witte Wereldoverbruggerpad: Bruggen bouwen en nog niet weten wat er aan de andere kant is. We hebben gepraat en gelopen en gepraat en gelopen en gedurende die mooie zonnige dag begonnen kwartjes te vallen. Lijntjes werden zichtbaar. Ik dacht, ik snap ‘m!

Vanmorgen toen ik wakker werd, zag ik het grotere plaatje, meteen, compleet. En heb ik dus de eerste keer weer zin te delen.

Dit is wat ik zie:
De eerste bijeenkomst van The Golden Aspect of Self hebben we drie sluiers afgetrokken van de eerste drie zaden van TGAOS:

De sluiers
– Resentment
– Powerlessness
– Inability

Lagen over de eerste zaden van TGAOS, namelijk:
– Immense Gratitude
– Total Power
– Endless possibilities

Deze drie zaden groeien in jezelf uit tot jouw Golden Aspect of Self. Dit is wat The Golden Aspect of Self behelst.

Dat uitgroeien betekent: dat je erin gelooft, ze gaat leven, dat ze je kompas zijn, je fundament. En om deze drie zaden uit te laten groeien en te laten ontvouwen, ontvouwen en ontvouwen (dat is een ongoing process) werk je als het ware door drie zaken heen, komen er drie zaken omhoog:

– Grief
– Indifference
– Indecisiveness

Want verdriet kan niet samen blijven bestaan met immense dankbaarheid: die immense dankbaarheid leidt naar het loslaten van het verdriet.

En Total Power leidt naar loslaten van het gevoel van, acht nou ja, wat maakt het allemaal uit, ik ga wel weer een baan zoeken, niemand zit hier toch op te wachten, who cares eigenlijk. Indifference. Omdat jij, helemaal alleen, de totale macht aan jezelf hebt. Dat betekent ook: niemand maakt het ook iets uit, alleen jij! En dat is alles wat het is, en dat is allesomvattend.

En Endless Possibillities leidt uiteindelijk naar loslaten van indeciseveness: ook niet-bewegen is iets doen. Ook dat is een keuze. Uiteindelijk kun je niet anders dan in beweging ZIJN, en welke van alle Endless Possibillities je kiest is helemaal aan jou.

En dat is dus wat nu in Human Consciousness Field voor veel mensen voelbaar is. Met het helemaal beschikbaar worden van The Golden Aspect of Self gaan een heleboel mensen juist nu door Grief, Indifference en Indecisiveness.

……….

Van Resentment via doorleven en loslaten van Grief
naar Immense Gratitude

Van Powerlesness via doorleven en loslaten van Indifference
naar Total Power

Van Inability via doorleven en loslaten van Indecisiveness
naar Endless Possibilities

……….

Nouououou die drie, Grief, Indecisiveness en Indifference, die voel ik dus helemaal!

Grief
Ik heb voel steeds heel veel verdriet opwellen, uit mijn hart, om ‘oude’ stukken. En een mooi zijstraatje, verdriet is vanuit The Golden Aspect of Self ineens ook helemaal niet meer gelinkt aan kwetsbaarheid. Of laat ik het zo zeggen: waar voorheen verdriet ook nog kon betekenen dat ik mezelf beschermde tegen degene die me verdriet deed, vanuit zelfliefde, voel ik daar niks meer van. Ik voel me helemaal niet meer kwetsbaar. Maar onkwetsbaar in mijn kwetsbaarheid, als je begrijpt wat ik bedoel. Als ik verdriet heb, heb ik gewoon verdriet. Het IS. Dat is sowieso het allergaafste aan TGAOS: het is beyond unconditional love of self, het IS. Er is niks geheims meer aan, niets wat beschermd of afgeschermd hoeft te worden. En zo kan ik nu bijvoorbeeld ook volop bij mijn verdriet over afscheid en de manier waarop dat afscheid verliep van enkele mensen die me dierbaar waren de afgelopen drie maanden.

Indifference
Onverschilligheid was erg aanwezig in de manier waarop ik naar mijn werk keek. Ik dacht de afgelopen weken regelmatig: nou en. Nou en dat ik deel wat ik zie. Nou en dat ik een opleidingscentrum opricht. Nou en, dat ik die boeken schrijf. Nou en, nou en, nou en. Wat maakt het uit, uiteindelijk heeft toch iedereen zijn eigen plan. Het is allemaal helemaal totaal onbelangrijk, wat ik doe en wanneer. En dat brengt je natuurlijk dan naar okay, als ik Total Power heb, wat wil IK dan? Ik. Helemaal zelf, vanuit mezelf, helemaal los van alles en iedereen, wat beweegt mij nu nog? Vanuit TGAOS, wat drijft mij? Die antwoorden beginnen te komen!

Indecisiveness
De besluiteloosheid heb ik ook zo sterk gevoeld joh. Zal ik anders gewoon weer gaan studeren? Ik kan natuurlijk advocaat worden, lijkt me ook heel gaaf. Ik ben jong genoeg, kan best. Of mediator, ook gaaf. Of ik kan onafhankelijk vertrouwenspersoon worden, ook dat zie ik wel zitten. Toch een leefhuis met Peter, of gewoon samen met een lieve vriendin iets opzetten? Inmiddels begint zich ook dat te settelen en begin ik beslissingen te nemen. Ik begin mijn toekomst weer te voelen. En realiseerde me ergens onderweg hierin dat ik ook helemaal geen vorm nodig heb om me te verbinden met een prachtige, gouden toekomst. Die vorm komt wel. Beslissen hier vanuit mijn Golden Core te zijn, dat is ook al een keuze.

Mijn team
En waar is mijn team in dit alles? Af en toe komt er een aanwaaien en vraagt iets van, wil je dit nog? Dan roep ik ‘ja’ of ‘nee’ en weg is ‘ie weer. Ik heb de indruk dat ze enorm hard aan het werk zijn, maar buiten mijn gezichtsveld, als het ware. Ze laten me effe. Er valt genoeg voor ze te doen met alle info die ze nu hebben, genoeg te bouwen en te verbinden en op te lijnen.

Tegelijk, elke keer als ik het helemaal niet zie zitten, in de ochtend me vertwijfeld afvraag wat ik in hemelsnaam aan het doen ben, dan komen er in de loop van de dag de antwoorden. Zo kreeg ik ineens de achterzijde van het omslag van de tweede editie van 40 Dagen Liefde voor Jezelf van de uitgeefster toegestuurd: zo mooi! En krijg ik dan zo’n dag ineens lieve appjes, harten onder de riem, knuffels en liefde.

Dus terwijl ik hier doorheen ga zijn zij vast aan het werk maar wel met een lijntje naar mij en me de liefde en steun die ik nodig heb gevend.

Grief, Indifference, Indecisiveness. Ik ben benieuwd wat jij erin ervaart. En of je kunt voelen dat het leidt naar jouw Golden Aspect of Self! Naar Immense Gratitude, Total Power en Endless Possibilities. En oooo wat maakt dat het leven hier op aarde mooi, in deze 4e chakra – game waarin we zijn gestapt. Het past er helemaal in, bij, en naast. Immense Dankbaarheid voor alles wat is, Totale Kracht om te kiezen in elk moment en Eindeloze Mogelijkheden om uit te kiezen, oftwel: jij in je Divine Power, levend vanuit jouw Golden Core.

#thegoldenaspectofself
#lovefreedomsafetypower

Original photo by Finding Dan | Dan Grinwis on Unsplash

Klik hier voor Love and Light Podcast+TV+Blog
https://mariekezwinkels.com/podcast-tv-blog/

Schrijf je in voor de eerste module van The Money Program – Veiligheid en Vertrouwen
https://mariekezwinkels.com/inschrijven/

Klik hier voor Webinars waaraan je gratis kunt deelnemen
https://mariekezwinkels.com/mijn-webinars/

Klik hier voor Facebook posts over uiteenlopende onderwerpen, acties en kadootjes
https://www.facebook.com/MariekeZwinkels.Pagina

Of kijk gewoon op de website en vind antwoord op al jouw vragen:
https://mariekezwinkels.com

#lovefreedomsafetypower
#thefreedomtofly

Let’s Walk with Clarity upon this Earth