Dag 5

Het naar boven laten komen van de emoties die ik lang heb weggedrukt heeft heel wat gevolgen. Er is een enorme razernij in mij losgebarsten Geen wonder dat ik zo mijn best deed dat te onderdrukken! Het allemaal alsnog voelen is niet echt fijn.

Door alles heen heb ik het diepe besef dat het van wezenlijk belang is wat er gebeurt. Dat helpt.

Ik zie een pingpongballetje in het water voor me, wat steeds naar beneden wordt geduwd. Als het de kans krijgt springt het vol kracht weer naar boven. En alles wordt nat. Zo is het ook met al die boosheid. Door het maar te onderdrukken komt het soms explosief naar boven en wordt alles om me heen geraakt door het gespetter.

 

Bij die razernij hoort ook angst. Sterker nog, ik zie duidelijk dat het voortkomt uit de angst. Als je steeds maar bang bent te voelen dat je boos bent voel je je machteloos. En machteloos in combinatie met boos maakt razend. Grrr…

Voordat ik aan deze 40 dagen begon heb ik het boek ‘The Recovery of Your Inner Child’ gelezen en ermee gewerkt. Het is geschreven door Lucia Capacchione, PH.D. In dit boek leer je hoe je contact kunt maken met je innerlijke kind om verborgen en onderdrukte emoties op te ruimen door er alsnog aandacht aan te geven. Het doorwerken van dit boek heeft zo enorm veel opgeleverd voor mij dat ik het iedereen aanraad.

Zoals op de achterkant staat: ’ Healing our inner child is a major part of our recovery. Love yourself enough to recover from the past.’

De focus van vandaag ligt op goed zorgen voor mezelf en mijn innerlijke kind. Troosten en liefde geven. En in gesprek gaan, of liever gezegd: heel goed luisteren.

Wanneer ik vraag wat nodig is komen er woorden als ‘veiligheid’, ‘liefde’, ‘warmte’, rust’, ‘stilte’ en ‘verbinding’ naar boven. Ok, dat wordt een dagje sauna! Ik zeg al mijn afspraken af en reserveer een plekje. Doorhollen nu zou echt niet wijs zijn.

Tijd voor mij.