Dag 25

Moeiteloos en als vanzelf verschuift de focus zich van mij weer naar daar waar ik heen wil. Natuurlijk. Vanuit weten en zijn wie je bent, kun je bewegen naar waar je wilt zijn. Ik begrijp stukken beter waarom ik maar geen handen en voeten kon geven aan wat ik wilde, het niet néér kon zetten, waarom het bleef bij veel ideeën en plannen. Waarom ik er altijd zo veel moeite mee had het ook echt te doen.

Ik had te weinig focus op wie ik was, was te versnipperd, vloeide teveel over in anderen en mijn omgeving. Nu ik mezelf naar me toe heb gehaald, dichter ben geworden en als het ware massa heb gekregen komen mijn plannen weer naar boven en ziet het er meer haalbaar, realistisch uit. Zo werkt dat dus.

Vandaag is een praktijk-dag. Ik leg mijn focus op waar ik heen wil.

En omdat ik al lang geleden geleerd heb dat het veel minder gaat om wat je hebt maar om hoe je je voelt, begin ik daar. Dit is bekend terrein voor me, dus in no time heb ik het helder.

Daarna vul ik de grote lijnen in. Schrijven, trainen, mensen helpen, dat soort dingen. En daarna komen de details: wat vind ik écht leuk. Hoe ziet het eruit. Workshops. Boeken. Website. Praktisch dus.

Ik denk de tussenstappen uit en schrijf ze op. En daarna plan ik ze in, in mijn agenda. Dat uur is allang verstreken en het proces is overgegaan in werk, en dat geeft niks.

Voor het eerst in lange tijd heb ik het gevoel dat ik dat wat ik wil ook tastbaar kan maken.