Dag 19

Ik heb vannacht alweer zo’n gedetailleerde, duidelijke droom gehad. Toen ik wakker werd was ‘ie nog zo klaar als een klontje dus ik ga vol zin zitten om te mediteren. Laat maar komen die inzichten!

Ik doe de Aarde&Balans-oefening en voel hoe ik direct door ga met het beschouwen van mijn droom. Ik vraag mezelf: Wat is nou de kern?

Ik zag, in mijn droom, mensen veel moeite doen iets voor elkaar te krijgen. Ik zag de paniek en de stress en dat het ineens, zonder dat ze er iets aan konden doen, toch nog mis ging.

Ik zag ook dat het uiteindelijk, door iets heel simpels, iets waarop ze geen enkele invloed hadden, toch nog goed kwam.

Ik hoorde in mijn hoofd de woorden: And so it is.

En ik denk: Aha! Zo is het dus! Het is niet nodig er hard voor te werken, te ploeteren, stress en paniek te voelen. Zaken hebben hun verloop. Gewoon doen wat nodig is, is goed genoeg. Ik ben goed genoeg.

Ik zie ook dat ik in de loop der jaren iets heel anders ben gaan geloven: als ik maar hard werk en mijn best doe, dan ben ik goed. Dan voldoe ik. Aan wat is niet duidelijk, maar dat het héél belangrijk is wel. Alsof er een almachtige puntenteller bij zit te houden hoe goed ik mijn best wel niet doe, en alleen bij elke ronde een score van 200% ben ik iets waard. Zoiets.

Er hard voor werken en je best doen. Of gewoon nu al goed genoeg zijn. Ik weet al welke ik kies.