Waar

Het Rijk van de Keizer
Joris van den Berghweg 109, 1067 HP Amsterdam

Wanneer

Donderdag 22 november, 9.30 – 16.00 uur

Uit de illusie. In jezelf. Daar waar alles klopt.

Wat gaan we doen op 22-11?

 

En hoe doe je dat dan, uit de illusie en in jezelf? Hoe creëer je dan een echt, vrij en gelukkig leven? En wat is dat eigenlijk, een ‘echt’ leven? Ik leef toch, echt?

Laat me het aan je toelichten.

Een echt leven is een leven waarin je helemaal jezelf kunt zijn, zonder dat je van de wap raakt door zowel jouw omgeving (mensen die iets van je vinden, of bijvoorbeeld situaties die veel impact hebben) als door jouw innerlijke wereld (gevoelens van angst en onzekerheid, schuld, schaamte en oordeel, jouw relatie met tijd of geld, het kind, de puber of de jong volwassene in jou).

En eigenlijk zijn die twee werelden hetzelfde: die mensen of omstandigheden BUITEN jou triggeren die zaken IN jou. Dat is alles. Die mensen zijn verder behoorlijk hetzelfde als dat jij bent: ze willen ook graag een echt, vrij en gelukkig leven.

Een ‘echt’ leven is dus niet een leven waarin je alles onderdrukt, vrolijk door gaat en doet, terwijl je van binnen allesbehalve vrolijkheid voelt. Een leven waarin je vooral naar buiten toe vrij en gelukkig bent. (Ikzelf ben daar een meester in geweest en overtuigde zelfs mezelf: alles gaat goed! Echt waar!)

Maar waarom doen we dat toch allemaal, zo? Hoe komt het dat we zoveel moeite hebben ‘echt’ te zijn?

Zoals Isa Hoes het verwoordde in een artikel wat ik laatst las:

Waarom leven we niet met de maskers af?

Het antwoord is simpel

 

Dat komt, omdat we hier op drie gebieden aldoor leren en groeien, en we zijn binnen deze gebieden allemaal aan het bewegen van ‘weinig‘ naar ‘veel naar ‘helemaal‘.

1.Het opruimen van je shit

Het eerste gebied is: het opruimen van je shit. Kijk, als we opgroeien doorlopen we fasen. De eerste fase is het kind, de tweede de puber en de derde de jong volwassene. Daarna ben je volwassen. Maar dat kind, die puber en die jong volwassene hebben alledrie nooit helemaal gekregen wat ze nodig hadden. Dat kan niet. Dat is niet de deal, hier op aarde. Daar kwam je niet voor (en waar je wel voor kwam, komt later). En deze onvervulde stukken in jou (want ja, ze zijn levend en wel!), zijn bang. Ze hebben stress. Ze zijn boos. Natuurlijk! Want ze kregen niet wat ze nodig hadden. En dus trekken ze aan je jasje: Hallo! Help! Nee! Niet doen! Ja maar! Hij! Zij! De wereld is eng! Ik kan het niet! Ik ben bang! Ik wil niet! Het ligt aan hun! God is gemeen! Mijn baas ziet me niet! Mijn partner houdt niet van me! De wereld gaat ten onder! Nou ja, je herkent er vast wel een paar. Niet zo gek dat je onzeker bent, twijfelt. Slecht slaapt, moe bent, weinig energie voelt. Tekort voelt. Aan liefde. Aan aandacht. Aan erkenning. Aan waardering. Aan geld. Aan tijd. Nee, daarin ben je zeker niet alleen. Je hébt ook een tekort.

Naast die tekorten heb je ook nog zelfgecreëerde stukken die jouw gedrag aansturen. Je maakt ze in jezelf, om jezelf als het ware te motiveren en jezelf een gevoel van veiligheid, ‘belonging’ en erkenning en waardering te geven. Weg van de pijn van dat onvervulde, en in een soort sub-realiteit waarin je veilig en ok bent. Het is niet echt, snap je? Maar het helpt je wel te (over-) leven, soms zelfs gelukkig te zijn.

Zo is daar bijvoorbeeld de Inner Slave Driver: degene in je die zegt, dat het nooit goed genoeg is, dat je niet ver genoeg bent, sowieso gewoon niet GENOEG. En wat dacht je van de Ivory Tower: Ik sta hier boven. Nee hoor, het doet me niks. Raakt me niet. Ik ben licht en liefde en die anderen snappen het gewoon niet. Jammer voor hun, dat ze nog niet zo ver zijn. En zo zijn er nog wel een paar op te noemen.

Verder heb je naast deze onvervulde en zelfgecreëerde stukken ook nog iets wat ik de consensus-imprint noem. Deze krijg je gewoon meteen zodra je hier op aarde binnen komt. Deze imprints bestaan uit een pakketje oordelen en aannames over bepaalde onderwerpen en vervolgens worden deze keer op keer door alle anderen om je heen bevestigd, want zij hebben allemaal dezelfde imprint.

Jouw relatie met Tijd is daar een goed voorbeeld van: er is nooit genoeg. Of jouw relatie met Geld. Of de Good Girl wanneer je een vrouw bent, en de Macho Male Syndrome als je een man bent.

Nou ja, dit alles samen, dat is dus je shit!

En de enige die hier zijn weg in kan vinden en de onvervulde stukken alsnog kan vervullen (dat is wat we ‘helen’noemen), die de zelfgecreëerde stukken weer vaarwel kan zeggen, en die de consensus imprint kan verlaten en loslaten, dat ben jij. De volwassene.

Daarvoor is het nodig, dat je van jezelf houdt: dat is dan ook het tweede gebied.

2. Van jezelf houden

Liefde is de sleutel voor het alsnog vervullen van die delen in je: jouw kind, puber en jong volwassene hebben echte, pure liefde nodig, om vervuld te geraken. Jouw liefde voor hen, voor jezelf, en de bereidheid ze te geven wat ze nodig hebben.

Het is ook de sleutel tot het vaarwel zeggen van de zelfgecreëerde stukken: hou je bijvoorbeeld genoeg van jezelf om te stoppen met jagen en haasten? Bye bye Inner Slave Driver. Met het ‘erboven’staan, en eerlijk en oprecht naar jezelf te zijn ook al voelt het stom of slecht of naar? Bye bye Ivory Tower.

En het is ook de sleutel voor het verlaten en loslaten van de consensus-imprint: Dat je zó veel van jezelf houdt, dat je niet meer gelooft wat alle anderen zeggen. Dat je kiest voor wat waar is, in JOU. Dat je stopt met dienen en jezelf ondergeschikt te maken. Jezelf als meest waardevol in jouw wereld gaat zien.

Het verst van ‘van jezelf houden’ staan schuld, schaamte en oordeel. En je ziet vast wel hoe deze ‘BIG THREE’ juist al deze stukken op hun plek hebben gehouden.

Ik schaam me en gun mezelf dus geen vervulling.

Ik veroordeel mezelf en vind mezelf waardeloos.

Ik voel me schuldig en moet nog harder mijn best doen.

Enzovoorts: als een eindeloze cyclus nemen deze drie een loopje met je.

Hoe kun je ooit een echt, vrij en gelukkig leven voor jezelf creëren wanneer deze drie de touwtjes in handen hebben?

Dat brengt me meteen bij de laatste van de drie gebieden, en dat is ‘Kunnen ontvangen’.

3. Kunnen ontvangen

Want kijk: als je schuld, schaamte en oordeel in jezelf voelt, kun je natuurlijk ook niet ontvangen. Je bent het dan immers niet waard. Je gelooft, dat je nog harder moet werken. Nog meer moet doen. Te weinig tijd hebt.

Je wilt wel ontvangen, maar tegelijkertijd zet je je schrap tegen het leven: het is te veel, te onoverzichtelijk, te moeilijk, te ingewikkeld, te zwaar.

Herkenbaar? Jezelf schrap zetten en ontvangen zijn tegenovergestelde bewegingen. Sommige van mijn klanten hebben letterlijk pijn in hun armen en schouders van het schrap zetten. En heb ik ook gehad!

En wij geven je 

 

De handvatten om binnen deze drie gebieden bewust en met open ogen unieke en bij jou passende keuzes te maken.

En we geven je de tools en technieken om ook echt vooruit te gaan: die verschuiving te maken van weinignaarveelnaar helemaal.

En we geven je ook de kennis en de inspiratie om never ever meer te denken dat jij het niet kan.

Want wij kunnen het, en jij ook. Wij hebben al deze zaken zelf tot op het bot ondervonden. We hebben gegild, gehuild, zijn ingestort en hebben er een eind aan willen maken. We weten hoe het is en we weten hoe het kan.

 

Ook jij kunt wakker zijn in wie je bent.

Maar we doen meer. We maken het magisch.

Astrid heeft werkelijk fantastische wakker-maak skills ontwikkeld om je uit deze – deels zelf gecreëerde en deels ingeprentte – illusie te helpen die kan werken en voelen als gevangenis.

 

Ze werkt direct samen met jouw brein om je de ogen te openen en te zien wat werkelijk is. Zodat je kunt zijn wat echt is.

Ik zelf kan met de Language of Light diep doorvoelde veranderingen brengen in de (energetische) patronen in jouw fysieke, mentale en emotionele lichaam die alles wat genoemd is in stand houden.

 

Ik werk direct samen met jouw systeem om de sluiers eraf te trekken. Zodat je vrij bent jouw plek in te nemen.

Ach, eigenlijk doen we elk op onze eigen manier hetzelfde.

 

We helpen je ontwaken

in I AM

En nee, na de 22eis jouw leven niet magisch veranderd. Maar jij zelf bent dat wel. En het zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

Dan weet je, hoe het werkt. En je weet, hoe je eruit kan. Je weet, wat je aan het doen bent. En je weet ook dat je altijd verder kunt. Je weet dat elke stap je verder brengt. En dat elke hobbel slechts tijdelijk is.

Je weet. Je bent. 

Maar ik weet dit al…

Ja… Dat geloven we ook.

Je weet al dat je niet bang hoeft te zijn.
Je weet al dat je er mag zijn.
Je weet al dat je mag vertrouwen.
Je weet al dat je waardevol bent.
Je weet al dat je fouten mag maken.
Je weet al dat alles uiteindelijk wel weer goedkomt

Natuurlijk weet je dat, diep van binnen. Je zou dit niet eens lezen als het niet zo was.

Maar.

Het gaat niet om wat je allemaal weet. Kennis is pas de eerste stap. Daarna gaat het om wat je ermee doet.

De hamvraag is: VOEL je het ook, leef je het ook? Ben je het ook?

Want anders heb je er niet zo veel aan. Wij geloven allebei dat het jouw bedoeling is dat je het ook echt leert doen. Jezelf zo ervaren in het dagelijks leven. De hele dag. De hele tijd.

Wie praat er dan, in jou?

Niet om flauw te doen, of je onzeker te maken. Maar echt, serieus, als je nog regelmatig bang bent, niet écht  vertrouwt, jezelf toch nog ergens klein houdt, stiekem toch geen fouten mag maken en wel weet dat alles goedkomt maar vooral heel bang bent dat het nooit zo zal zijn, als je weinig geld hebt, weinig tijd, weinig ruimte inneemt, dan, ga eens na, wie is dat in jou die zegt: oud nieuws, ken ik al, weet ik al, nu niet, volgende keer, ach, er is teveel aan de hand, ik ben al zo druk, bladiebladiebla?

Ik geef wat voorbeelden van delen die proberen aan het stuur te kruipen, wanneer grote veranderingen dreigen plaats te vinden:

– Ik ga niet hoor want ik heb al zó veel dingen…! (Da’s het kind wat zich overweldigd voelt).

– Ik ga niet hoor, ik heb geen geld/vind het te duur/nu even niet er komt nog zoveel aan (da’s de consensus imprint van schaarste en in stand houden van ‘wat is’ boven ‘vooruitgang’.)

– Ik ga nu niet, maar volgende keer wel hoor! (Da’s de puber die probeert te vermijden en graag uitstelt.)

– Ik ga niet ookal wil ik eigenlijk heel graag! Want ik heb iets anders afgesproken en je kunt niet zomaar een afspraak afzeggen. (Da’s de imprint van schuld, schaamte en oordeel.)

 – Ik ga niet want ik ga niet bij van die zwevers in de zaal zitten zeg! Ik lees er wel over maar hoef er niet heen. (Da’s de puber die bang is zichtbaar te zijn en zich te (moeten) schamen.)

– Ik wil wel veranderen en vooruit maar ik hoef echt niet naar zo’n event want ik kan het allemaal zelf hoor! (Da’s de jong volwassene die erkenning en waardering wil, en zich minderwaardig voelt als je ‘het’ bij een ander ‘moet’ halen.)

– Ik ga niet want ik voel wel een aantrekkingskracht in wat er allemaal gezegd wordt maar ik geloof gewoon niet dat het mogelijk is. Want als ik ga hopen, dan ben ik straks weer teleurgesteld. (Da’s de gedesillusioneerde jong volwassene).

– Ik wil wel maar ik zie alleen maar beren op de weg: hoe kom ik in Amsterdam en hoe kom ik dan daar? (Da’s het kind wat bang is dat er niet goed voor hem/haar wordt gezorgd.)

– Ik zou best willen maar ik vind het te druk en te veel, zoiets, en het levert toch nooit echt iets op. (Da’s deels het kind wat zich overweldigd voelt en deels de ontmoedigde jong volwassene die teleurgesteld is in alle ‘mislukkingen’.)

– Ik ga niet want ik moet die dag écht rijden/boodschappen doen/koken/helpen/anderen iets geven, wat het ook is. (Da’s de imprint van de Good Girl.)

 

En wie zet jij aan het stuur?

 Wie gaat het worden, die de beslissingen neemt? Laat je je leiden door de onvervulde stukken, de zelfgecreëerde stukken, de ingeprintte stukken? Weet in elk geval dit: zij willen allemaal dat er niets veranderd. Want ze zijn allemaal bang, hebben pijn, verdriet. Ze willen je beschermen en tegenhouden iets doms te doen. Ze willen je redden. Zij weten niet hoe je een echt, vrij en gelukkig leven leidt! Als ze dat zouden weten, zou je je nu niet zo voelen. En ze denken dat zij het moeten oplossen, voor je. Gebruiken daartoe hun eigen strategie. En die heeft NIETS te maken met een volwassen strategie, want dat zijn ze niet. Dat ben alleen jij.

Mooi hè? Van alle delen in jou ben jij de ENIGE die volwassen is en passende beslissingen kan nemen.

Jij bent degene die weet. Die ziet. Die innerlijk leider die precies weet wat nodig en behulpzaam is om jouw echte, vrije en gelukkige leven te leiden.

Dus voel vanuit jouw volwassen zelf. Vanuit de Powerful Reality Creator. Vanuit jouw kracht. Vanuit jouw zijn. En dan, wie weet, als het passend voor jou is, zien we elkaar daar.

Wie zijn Astrid en Marieke? (Oftewel A en M)

Marieke Zwinkels is spiritual teacher, healer en leader.

Ze schreef het boek

40 Dagen Liefde Voor Jezelf

Jouw persoonlijke route naar meer vrijheid, rust en geluk

www.mariekezwinkels.com

www.40dagenliefdevoorjezelf.nl

Astrid Davidzon is NLP-coach, hypnotherapeut en podcastmaker.

Ze schreef het boek

PRIMA is Perfect

In 5 stappen je perfectionisme loslaten

www.zoninjeleven.nl

www.primaisperfect.nl/prima-is-perfect-boek

Astrid en Marieke begeleiden vrouwen én mannen via hun online en offline programma’s om ze te laten ervaren dat het écht kan:

♥ Een gelukkig en vrij leven creëren

♥ Waarin je kunt zijn wie je écht bent.

♥ Zodat je kunt doen wat je wilt doen of voelt dat je te doen hebt

Onze droomlocatie: Het Rijk van de Keizer

Joris van den Berghweg 109 | 1067 HP Amsterdam | www.hetrijkvandekeizer.nl | 020 – 497 75 06

‘Het Rijk van de Keizer is een creatieve en historische evenementlocatie in Amsterdam Nieuw-West, verscholen tussen de weilanden. De natuur is sterk aanwezig in het unieke, open gevoel en de heerlijke energie van ons bijzondere plekje. We werken alleen maar met lokale, duurzame en biologische producten en geloven in echt en puur. Het Rijk van de Keizer stroomt op alle gebieden, en dat voel je.’

Kijk, op deze dag vond onze droomlocatie ons!

Bekijk hier ons webinar van zondag 21 oktober

Wil jij ons beter leren kennen? En weten hoe het I AM Event is ontstaan?
Luister dan naar de podcast.

En wil je een inkijkje in wat er allemaal nog meer speelt?

Vanuit energetisch en spiritueel oogpunt is 22-11 ook nog eens een hele belangrijke dag. Die dag zal namelijk de ‘2nd Wave’ plaatsvinden. Wil je meer weten? Lees dan hier het ebook.

Op de hoogte blijven

Via onze email lijst krijg je alleen mailtjes over het event. We houden je op de hoogte van de belangrijkste informatie.

Via de speciale Facebookgroep en op het YouTube kanaal van Marieke vind je de opnamen van onze 2 webinars.

En op de Facebook Page nemen we je mee in het hele proces naar het I AM EVENT toe. Ook leuk voor als je niet komt dus!

De 2 webinars die we hebben opgenomen over het I AM Event kun je hier ook terugvinden. 

Bestel ook meteen jouw exclusieve t-shirt

Wil jij een fantastisch aandenken aan het I AM Event?

 

Speciaal voor deze gelegenheid heeft ontwerpster en illustrator Mirjam Schneijderberg een zó mooi  t-shirt gemaakt (o wat zijn we er blij mee!) met daarop een exclusieve illustratie, speciaal voor het event. Het is een heerlijk te dragen vrouwelijk shirt met raglan mouwtjes. Het past bij zowel een nette outfit als bij een wat stoerdere versie.

 

Het is verkrijgbaar in de kleur grijs en zwart, beiden met witte opdruk en in maat S t/m XL. 

Het shirt is gemaakt  van 70% bamboe en 30% biologisch katoen. De stof is erg zacht, draagt geweldig en neemt goed vocht op. Bamboe geeft verkoeling in de zomer en zorgt voor warmte in de winter. Het shirt heeft een ronde hals en raglan mouwtjes. Het is zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd en het bamboe shirt draagt het Fair Wear label. Dit houdt in dat het onder goede en veilige arbeidsomstandigheden is gemaakt. Het maakt het een mooi en eerlijk produkt.

Zodra je jouw kaartje hebt besteld krijg je een bevesigingsmail met daarin ook meteen de link om het prachtig mooie exclusief voor het I AM EVENT gemaakte t-shirt te bestellen.

 

Heb je al een kaartje maar nog geen shirt? En je wil er tóch graag een? Geen nood! Neem even contact op met Mirjam via mirjam@mirjamschneijderberg.nl en neem ook even een kijkje op www.mirjamschneijderberg.nl voor meer moois!

 

In verband met produktie is het shirt t/m uiterlijk 5 november 2018 te bestellen

Hi, ik ben Mirjam Schneijderberg en onder mijn label ByMir maak ik mooie produkten waarin ik mijn illustraties verwerk. Ze zijn origineel, hip, beetje stoer en vrolijk. En alles wordt met veel liefde en plezier gemaakt.

Zo ook dit t-shirt voor het I AM Event. De illustratie is ontstaan vanuit de gedachte dat het hart de plek is waar alles leeft wat jou jij maakt. Op het moment dat je van jezelf gaat houden opent je hart en vindt alles een weg naar buiten. Je vliegt uit, op weg naar een vrij en gelukkig leven ♡

Ik hoop je de 22ste te zien!

Onder de eerste 20 bestellingen verloot ik een gratis shirt!